Printed from Eionet-SI

Pomislite na okolje, preden natisnete to stran!

Novice: Delavnica 'Razmišljajmo za prihodnost'

19. in 20. maja 2005, Agencija RS za okolje (ARSO) v sodelovanju z Evropsko agencijo za okolje (EEA)organizira delavnico o načrtovanju scenarijev kot orodju za razmišljanje za prihodnost. Delavnica je namenjena seznanitvi s scenariji v evropskem prostoru in razvoju scenarijev za področje prometa in odpadkov za Slovenijo.
Objavljeno: 12 05 2005
Avtor: barbara bernard vukadin
Jezik: Slovenian
Pokritost ozemlja: Not applicable
Ključne besede: scenariji, okolje, odpadki, promet
Viri: ARSO
URL naslov:

Namen delavnice

Agencija RS za okolje v skladu s 106. členom Zakona o varstvu okolja (ZVO-1, Ur.l. RS, št. 41/2004), v letošnjem letu načrtuje pripravo tematskih indikatorskih poročil o prometu in odpadkih. Poročili bosta vsebovali tudi poglavje o obetih za prihodnost na tem področju. S tem namenom organiziramo skupaj z Evropsko agencijo za okolje delavnico 'Razmišljajmo za prihodnost'. Kot orodje pri delu bomo uporabili načrtovanje scenarijev za pomoč pri predlogu usmeritev in ukrepov.

Namen delavnice je predvsem:

1. Seznaniti udeležence z različnimi metodologijami in primeri scenarijev na evropski ravni.
2. Prispevati k večjemu zavedanju o pomembnosti scenarijev tako za politične odločitve, gospodarstvo in javnost.
3. Oblikovati scenarije za področji odpadkov in prometa v slovenskem prostoru kot prispevek za tematski poročili s teh področij.

Cilj delavnice

Cilj delavnice je, da bi udeleženci uporabili niz obstoječih okoljskih scenarijev in s tem spoznali njihovo vrednost kot orodja za predvidevanje prihodnosti. Z uporabo obstoječih scenarijev bodo tako spoznali kakšne informacije so potrebne za razvoj zgoščenih, doslednih in verjetnih scenarijev.

Novica poteče 23.05.2005